Sharon Heesink in actie bij beloften

Na haar 2e plaats op het gewestelijk kampioenschap en een verdienstelijke rit bij het Nederlands Kampioenschap op nieuwjaarsdag mocht Sharon Heesink gisteren meedoen aan de marathon in de beloftencompetitie. Ze was uitgenodigd op basis van haar prestaties in de regionale marathoncompetitie. Deze keer kwam ons talent in actie op de Ireen Wüstijsbaan in Tilburg.

Aanmelden, materiaalcontrole, warming-up en hup het ijs op. En ondanks wat gedoe met een niet passende helmcap was ze gelukkig wel op tijd aan de start van de wedstrijd. Eén ronde rustig aan en daar is het startschot voor de start van de wedstrijd. De wedstrijd verliep zoals je dat van een marathon mag verwachten: een flink aantal snelle ronden, ontsnappingen en de rug weer even recht. Dat proces herhaalde zich een aantal keer tijdens de wedstrijd waardoor het een zware koers werd. De snelste ronde van de avond was onder de 30 seconden en na een half uur waren er al 50 ronden verreden.

Sharon hield zich goed staande in het peleton waar ook streekgenoot Wieke Roemaat van HIJC aanwezig was. Terwijl de rit vorderde waren er afvallers, rijders die op een ronde achterstand werden gezet en een aantal valpartijen. Kortom, een pittige wedstrijd. Met de finish in zicht bleef Sharon keurig in het peleton en wist ze als 36e in een veld van 70 deelnemers te eindigen. En van de regionale rijders was ze zelfs 3e.

Een mooi resultaat en helemaal moegestreden kon daarna de reis naar huis beginnen.