NK jeugd-marathon

NK jeugd-marathon

Op zaterdag 18 februari werd op ijsbaan Kardinge in Groningen het NK jeugdmarathon georganiseerd. En net als bij voorgaande edities was SIJE van de partij. Dit jaar met 7 deelnemers in de verschillende categorieën.

Om 10.00u werden de eerste deelnemers verwacht bij de materiaalcontrole en inschrijving. Dit gaat er heel officieel aan toe. Schaatsen controleren, heb je de juiste bescherming, aanmelden en helmcap ophalen. Tot slot was er nog het registeren van de transponder voor de tijdwaarneming.

Er was nog even tijd om in te rijden en om 11.00u gingen de eerste schaatsers van start.

Bij de pupillen A en B hebben Marie Niemans, Amy Elsschot, Vere Tijink en Rosa Matabal de eer van SIJE hoog gehouden. Voor deze 4 was het de vuurdoop op een Nederlands kampioenschap en dan komen er soms ook wat spanning en zenuwen bij kijken. Onze meiden hebben allemaal de wedstijd uitgereden en zich van hun beste kant laten zien. Voor iedereen was het een leerzame ochtend, want wat wordt er soms snel gereden, al dat publiek, lawaai en officiële toestanden. Gelukkig kwamen de meiden met een grote glimlach van het ijs en vonden ze het heel leuk om mee te maken.

Na de baanverzorging waren de junioren aan zet. Renske Bruin en Teun Veldhuis mochten aan de bak in het 50 personen sterke peloton. En na een rustige eerste ronde werd de spreekwoordelijke gaskraan helemaal open gedraaid. Bij de meiden werd er meermaals een ronde van 32 seconden genoteerd (44 km/h) en was het hard werken om in het peloton te blijven. Uiteindelijk is Renske als 37e over de streep gekomen en dat is een mooi resultaat voor een eerstejaars junior C.

Daarna waren de jongens aan zet en zij hadden er zin in. Na het startschot werd er direct een ronde van 29 seconden genoteerd. Met de snelheid zat het dus wel goed. Het peloton brak al snel in tweeën en Teun zat helaas in de 2e helft. Op 7 ronden voor het einde werd de groep van Teun op een ronde gezet en mocht deze groep vanaf de zijkant naar de finale kijken.

Tot slot was Sharon Heesink aan de beurt. De dames maakten er een boeiende strijd van. Ontsnapping na ontsnapping, even rustig aan en daarna weer op volle snelheid verder. Er was genoeg te beleven. Sharon kon prima mee en mag tevreden zijn met een 13e plek.

En na een hele dag helpen en coachen is de conclusie dat het een mooie dag was en dat het goed is dat onze kinderen veel plezier aan het schaatsen beleven.

Volgend jaar weer!