Eerste pupillen-wedstrijd

Eerste pupillen-wedstrijd

Zaterdag 22 oktober was het dan zover, de eerste pupillenwedstrijd van het schaatsseizoen 22/23.

Met 15 pupillen was SIJE vertegenwoordigd en wie weet zit er een toekomstige Ireen Wüst of Sven Kramer tussen. Bij aanvang werden de ritnummers op de handen geschreven, de wedstrijdbandjes uitgedeeld en een laatste instructie gegeven aan de kinderen waar ze gingen starten en finishen.

De veters nog een keer goed strak trekken en het inrijden kan beginnen. Goed luisteren naar de omroeper van dienst want je moet natuurlijk wel op tijd bij de start zijn.

Eenmaal bij de starter luister je goed naar wat er gezegd wordt, in het Engels nog wel.

Go to the start……ready…… en boem weg zijn ze op weg naar een eerste tijd ooit, een persoonlijk record of een beste seizoenstijd. Diep zitten, goed afzetten en in volledige wedstrijdmodus gingen onze jongste schaatsers van start. Wat mooi om te zien hoe enthousiast iedereen was. De kinderen zelf, hun trainers en natuurlijk trotse ouders.

Iedereen kwam goed weg, geen valse starts van de schaatsers van SIJE dus met recht een goede start van het seizoen.

De volgende wedstrijd voor de pupillen is op 26 november met aansluitend de altijd spectaculaire massastart. We hopen dat er bij de wedstrijd van 26 november nog meer pupillen meedoen, want hoe mooi is het dat je met z’n allen een wedstrijd kunt beleven en succes kunt ervaren.

Het was een prachtige avond. Met vriendelijke groet, trainers van SIJE!