Twents Kampioenschap op natuurijs

Twents Kampioenschap op natuurijs

Hoe goed kan een nieuw jaar beginnen? Nou met aanwezige natuurijs op de banen in Haaksbergen en Hengelo en voor de waaghalzen op het Lonnekermeer heel erg goed.

Op 11 januari is het Twents kampioenschap verreden op de combibaan van HIJC. Voor de pupillen stond er een 100 meter en voor de junioren en ouder een 500 meter op het programma. Met 20 deelnemers van SIJE was onze club goed vertegenwoordigd in de verschillende leeftijdscategorieƫn.

In totaal stonden er 140 deelnemers van verschillende schaatsverenigingen aan de start. Om 17.00u werd de baan verzorgd en om 17.30u begon de wedstrijd. Inrijden op het binnenterrein, klaarmaken en go to the start. En wat werd er goed gereden! Voor een groot deel van de rijders was het de eerste wedstrijd ooit op een natuurijsbaan. Dat is wel wat anders dan binnen in onze eigen hal in Enschede. Maar op natuurijs is natuurlijk wel het echte schaatsen. Koud, een windje en hoe Nederlands ook nog een heel klein beetje regen, maar dat mocht de pret niet drukken. Voor Wende en Leon waren er podiumplaatsen, een 1e plaats bij de dames pupillen en een 2e plek bij de heren senioren.

Na de tijd nog een chocolademelk om op te warmen en de komende dagen kan iedereen weer ontdooien.