SIJE in actie op interclub HIJC

SIJE in actie op interclub HIJC

Elk jaar in november staat de interclub van onze vrienden van de Hengelose IJsclub op het programma. En inmiddels is het een goede traditie dat de schaatsers van SIJE daar ook aan deelnemen. In de categorieën junioren C, B en A hebben we bij de dames en heren een schaatser afgevaardigd. Dit jaar mochten Renske, Teun, Darya, Bjorn, Sharon en Julian de eer van SIJE hoog houden.

Aangezien de wedstrijd van HIJC een serieuze aangelegenheid is worden de schaatsers op pad gestuurd voor een 500 en 1500 meter. Voor een aantal schaatsers was dit de spreekwoordelijke vuurdoop op het ‘koningsnummer’. Na een gezamenlijke warming-up en het doornemen was het tijd om in actie te komen. Go to the start, ready en pang daar gaan onze schaatsers.

Op de 500 meter waren er persoonlijke records voor Renske, Teun en Darya.

De 1500 meter werd door Renske afgelegd in een verdienstelijke tijd van 2:49.44. Heel knap om in de eerste 1500 meter direct zo’n tijd neer te zetten. Teun en Darya gingen vol gas van start en reden beiden voor het eerst onder 2:30. Dit was voor beide rijders goed voor een 4e plaats in het klassement. Bjorn reed eveneens zijn eerste 1500 meter en wist zijn race op een goede wijze te voltooien.

Julian heeft zijn persoonlijk record op deze afstand weer aangescherpt met een nieuw persoonlijk record. En als klap op de vuurpijl was Sharon alle andere rijders te snel af met als resultaat een 2e plaats in het algemeen klassement. Hier hebben we met z’n allen natuurlijk van genoten tijden de prijsuitreiking. We kijken dan ook terug op een geslaagde avond met veel persoonlijke records en uiteraard dank aan de Hengelose IJsclub voor de organisatie van deze wedstrijd.