Schaatspaspoort 2021

Schaatspaspoort 2021

Op zaterdag 11 december, zijn de eerste afnames voor het schaatspaspoort door middel van de schaatsvaardigheidstesten voor pupillen en junioren. Voor de pupillen die op de binnenbaan trainen is de afname op de binnenbaan gepland.

Het schaatspaspoort is een essentieel element in het schaatsopleidingsplan dat de KNSB heeft vastgesteld. De oefeningen geven ons als trainers houvast om de vorderingen van kinderen te kunnen volgen. Bovendien is het inbouwen van een toetsmoment een methode om in de trainingen ergens naar toe te werken. Dit houdt niet in dat als je een bepaald niveau hebt gehaald je naar een volgende groep mag. Het is bedoeld om de technische voortgang te kunnen meten.

Voor de pupillen op de binnenbaan is dit van 8.20 - 9.20u, we starten zoals altijd met een gezamenlijke warming-up

De pupillen en junioren op de buitenbaan hebben op 11 december training van 8.30 - 9.40. Aansluitend is er van 10.00 - 11.10 de afname van het schaatspaspoort

Via de volgende link kun je zien welke oefeningen je kunt verwachten tijdens de afname van het schaatspaspoort: https://knsb.nl/vaardigheidstesten/vaardigheidstesten-schaatsen/

Geef je schaatspaspoort binnenkort alvast aan je trainer. Heb je nog geen schaatspaspoort, dan krijg je natuurlijk een nieuw schaatspaspoort van ons.

De uitgebreide informatie tref je aan in de bijlage van dit bericht.

Succes met oefenen voor het schaatspaspoort.

Documenten om te downloaden