Interclub pupillen in Hoorn

Interclub pupillen in Hoorn

Zaterdag 15 januari op pad naar Hoorn voor een toernooi met  6 pupillen E t/m B. Regen teistert de voorruit, op de achterbank wordt door deze en gene een voorbereidend middagdutje gedaan en dan eindelijk doemt daar de Westfries op, de schaatsbaan waar we op uitnodiging van de Hoornse schaatsvereniging Solid Aqua komen rijden.

Onder de bezielende leiding van coach Rob van Alstede gaat 'ons' toernooi van start nadat iedereen gearriveerd is. Voor de meesten is het vanmiddag hun allereerste wedstrijd, dus hier en daar is een gezonde spanning van de gezichten af te lezen. De rijders gaan keurig op tijd gezamenlijk naar het binnenterrein, schaatsen aan en hup het ijs op voor wat opwarmende rondjes. Zo te zien hebben ze er zin in!

Een voor een bereiden ze zich voor op hún moment; Rob voorziet de kinderen van uitleg over de gekleurde armbandjes, hun ritnummer, de dweilpauzes, en -niet onbelangrijk!- op welke plek de start zal plaatsvinden. En daar gaan ze!

Er wordt met volle overgave gestart, gereden, gestreden en genoten. Nieuwe afstanden worden verkend, soms moet de start opnieuw, een enkele teleurstelling wordt sportief overwonnen, en vol bewondering wordt er ook naar de ruim zeventig andere schaatsers gekeken.

En na ruim twee uur op het ijs is het tijd om op te warmen (voor de supportende families) en uit te rusten (voor de rijders) en de prijsuitreiking bij te wonen. Rob heeft voor alle kinderen wat lekkers voor tijdens het wachten en informeert belangstellend naar hoe ze het vonden. Een echte topcoach! Sportief applaus voor alle eerste, tweede en derde plaatsen die per leeftijdscategorie werden behaald door andere clubs en alle lof voor onze eigen rijders die vol indrukken en een ervaring rijker de terugreis weer aanvaardden, al dan niet in dromenland.