Hans Veldwachter toernooi

Hans Veldwachter toernooi

Op zaterdag 25 november ging de wekker wel heel vroeg, om 5.45u om precies te zijn. We zijn zo vroeg uit de veren vanwege de interclub van de Deventer IJsclub (DIJC). De titel van het toernooi draagt, zoals bij vele verenigingen, de naam van een belangrijk lid. Zo ook bij DIJC, namelijk het Hans Veldwachtertoernooi.

Om 7.30u worden we in Deventer verwacht voor de aanmeldprocedure en de warming-up zodat we om 8.00u ook kunnen starten aan de wedstrijd. Voor de pupillen van SIJE te weten Elias, Femke, Lux en Wende staan er per persoon maar liefst 4 afstanden op het programma: 100m, 300m, 500m en de massastart. En ondanks dat de ijsbaan van Deventer te boek staat als een buitenbaan zijn er toch 4 persoonlijke records gereden.

Daarnaast waren er nog genoeg andere uitdagingen, zoals je 1e 500 meter ooit (wat een eind) of hoe houd jij je staande bij een massastart waarbij het hele deelnemersveld minimaal 2 jaar ouder is? En na deze 4 afstanden is het ook echt mooi geweest.

Uiteraard gaan we naar de prijsuitreiking om ook daar onze sportieve plicht te vervullen en om ongeveer 12.00u gaan we moe maar voldaan naar huis.