Eremetaal ophalen in Amsterdam

Eremetaal ophalen in Amsterdam

De gecombineerde interclub voor pupillen, junioren en senioren in Amsterdam, ook wel de Willem Augustinbokaal genaamd was voor de club SIJE en de individuele schaatsers een prachtige wedstrijd. Volgens schaatsers met nostalgische gevoelens is de Jaap Edenbaan in Amsterdam toch wel de mooiste baan van Nederland. Geen dak, wel sfeer en tijdens de interclub was het droog, koud en windstil. Kortom geweldig weer om buiten te schaatsen.

Met 10 schaatsers, 1 trainer, 1 begeleider en de ondersteuning van de nodige ouders trokken we naar Amsterdam. Voor de jongere generatie was het voor het eerst dat zij een wedstrijd op buitenijs schaatsten. In het begin is het even wennen op een nieuwe ijsbaan; waar ga ik inlopen, hoe laat op het ijs en waar is de kleedkamer. De jongere schaatsers werden geholpen door de ervaren schaatsers om op tijd, maar zeker niet te vroeg in te rijden en zodoende goed voorbereid aan de start te komen. En als het startschot heeft geklonken dan wil elke schaatser presteren.

De schaatsers van SIJE moedigden elkaar dan ook fanatiek aan, wat de sfeer ook zeker ten goede kwam. En samen met onze vrienden van HIJC werd er behoorlijk wat metaal naar het oosten meegenomen.  Voor Annelieke stond er voor het eerst een 1000m op het programma, Daniël werd 3e bij de jongens pupillen A en Renske eveneens 3e bij de dames junioren C. Teun en Darya hielden de eer hoog voor SIJE bij de dames en heren junioren B en Sharon wist zelfs eerste te worden bij de dames junioren A. Pien reed een persoonlijk record en Julian kwam net iets tekort voor een podiumplaats.

Om 22.00u was de wedstrijd afgelopen, waarna het wachten op het eremetaal was begonnen. Uiteindelijk is SIJE geëindigd op een verdienstelijke 3e plaats in het clubklassement. Met 10 mooie ervaringen, 5 medailles en deze 3e plaats was het een onvergetelijke avond. Zowel schaatsers, trainers en ouders hebben er van genoten.