10 december: schaats-paspoort 2022

10 december: schaats-paspoort 2022

Op zaterdag 10 december wordt de afname van het schaatspaspoort georganiseerd. Het schaatspaspoort is voor alle jeugdleden van SIJE, ook als je op een andere dag dan zaterdag traint. Je wordt om 8.00u op de ijsbaan verwacht. 

Het schaatspaspoort is een belangrijk onderdeel van het schaatsopleidingsplan dat de KNSB heeft vastgesteld. De oefeningen geven de trainers informatie om de vorderingen van de schaatsende kinderen te kunnen volgen. Daarnaast biedt het voor ouders en kinderen ook handvatten om vast te stellen wat er goed gaat en beter kan. Het schaatspaspoort is bedoeld om de technische voortgang te kunnen meten. En hoe leuk is het om te kunnen zien dat je beter ben geworden!

De aanpak is erop gericht kinderen op leuke en ontspannen wijze te leren schaatsen. Door middel van kleine stappen, die uitwisselbaar zijn, worden schaatstechniek en -vaardigheid bijgebracht. Het schaatspaspoort is zodanig opgesteld dat er voornamelijk nadruk ligt op het proces (hoe leer je schaatsen) en het plezier in het schaatsen.

Het schaatspaspoort kent 7 niveaus, deze niveaus kun je zien in de afbeelding.

Per seizoen zijn er twee afnamemomenten. Na het behalen van een hoger niveau ontvang je een armbandje van de KNSB en wordt jouw schaatspaspoort bijgewerkt.

Via de volgende link kun je alvast bekijken welke oefeningen je gaat doen voor het schaatspaspoort. https://knsb.nl/vaardigheidstesten/vaardigheidstesten-schaatsen/